Palsternackssoppa med knaperstekt bacon och persilja
2010-02-18
Kvällens mat blev soppa för att slippa ödsla så mycket tid på maten när man egentligen inte har tid att göra något annat än att läsa. Blev faktiskt väldigt gott!
3 portioner
Rapsolja
1 vitlöksklyfta
ca 1 liter vatten
3 Palsternackor
5 mellanstora blomkålsbuketter
1 liten burk majs
1 dl röda linser
1 buljongtärning
Salt och peppar
1 pkt bacon
Lite persilja
1. Dela blomkålen och palsternackan i mindre bitar/ tärningar. Fräs i oljan och vitlöken.
2. Häll på vatten (gärna kokt om du har vattenkokare) så att det täcker grönsakerna. Låt koka i ca 5 min.
3. Ha i linserna, majsen och grönsaksbuljongen, ev mer vatten. Låt koka tills allt är mjukt, ca 5-10 min till.
4. Ta grytan av plattan och mixa med stavmixer, smaka av med salt och peppar och späd ev med mer vatten. Soppan kan behöva ganska mycket salt.
5. Stek baconen.
6. Häll upp soppan, garnera med bacon och persilja. Viola! Servera med gott bröd.
Tips: det är lättare att äta baconen om man klipper den i mindre bitar innan man steker den.
Kommentarer
Trackback